DE GROOTSTE FIETSSPECIALIST VAN DE REGIO



0345 63 24 87 
info@tweewielercentrumdenbreejen.nl

Ma Gesloten
Di 09:00 - 18:00
Woe 09:00 - 18:00
Do 09:00 - 18:00
Vrij 09:00 - 18:00
Za 09:00 - 17:00
Zo Gesloten

fietsbanner


Altijd verzekerd van zorgeloos fietsen?

fietsbanner



0345 63 24 87 
info@tweewielercentrumdenbreejen.nl

Ma Gesloten
Di 09:00 - 18:00
Woe 09:00 - 18:00
Do 09:00 - 18:00
Vrij 09:00 - 18:00
Za 09:00 - 17:00
Zo Gesloten

fietsbanner


Altijd verzekerd van zorgeloos fietsen?

fietsbanner

Ga ook voor een fiets met riemaandrijving!


Wie op zoek gaat naar een nieuwe e-bike komt al snel de term ‘beltdrive’ tegen. Het is een van de vele mooie technische ontwikkelingen van de fiets. Eenvoudig gezegd betekent beltdrive niets anders dan riemaandrijving. Maar wat is het precies en wat zijn de voor- en nadelen? Kortom, wat heb je eraan?

De riemaandrijving is geen aanpassing van de bestaande aandrijving zoals de ketting, maar een compleet nieuw systeem. Het vervangt de traditionele ketting. Heb je een fiets met kettingaandrijving, dan kan je die niet aanpassen voor riemaandrijving. Ben je op zoek naar een nieuwe fiets, dan is er veel te zeggen voor een fiets met riemaandrijving. Lees maar!

De belangrijkste voordelen!

Misschien wel het grootste voordeel van de riemaandrijving is het onderhoud. De riemaandrijving is onderhoudsarm. Bijvoorbeeld het smeren; dat is niet meer nodig. Er zitten namelijk geen rollertjes en lagertjes in de riemaandrijving. Je fietst gewoon lekker door de plassen en de modder als je dat wilt, zonder dat je zorgen hebt over de lagertjes die gesmeerd moeten blijven. En omdat je niet smeert, krijg je ook geen vet en smeer op je kleding en handen.

Een ander voordeel is dat je veel minder vaak hoeft te spannen. Er is nauwelijks rek op de riemaandrijving. En minder rek betekent een extra lange levensduur, tot wel dubbel ten opzichte van een ketting! Nog een voordeel; de riem is stil. Er zijn geen bijgeluiden, geen rammelende ketting in de kettingkast en geen geknars omdat je niet hebt gesmeerd.

En de nadelen dan?

Die zijn er ook, al vallen ze in het niet bij de voordelen. Een riem past bijvoorbeeld niet zomaar op iedere willekeurige fiets. Het frame moet ‘modern’ zijn. En ander onoverkomelijk nadeel is dat de riem uiteindelijk wel slijt, ook al duurt dat veel langer dan bij een ketting. Plus, het vervangen is kostbaarder dan bij een kettingfiets.

Waarom kies je voor een fiets met riemaandrijving?

Los van de voordelen kies je voor een fiets met riemaandrijving als je veel kilometers maakt. Dagelijks woon/werkverkeer bijvoorbeeld of als je regelmatig langere recreatieve tochten in binnen- of buitenland maakt. En als je liever geen onderhoud pleegt aan je fiets is een model met riemaandrijving sowieso een prima aanschaf.

Kom bij ons langs voor meer advies!

Riemaandrijving vind je op reguliere fietsen. Met name merken als Koga, Trek en Pegasus bieden bijvoorbeeld stadsfietsen met riemaandrijving. Ook op e-bikes kom je riemaandrijving steeds vaker tegen. Koga, Flyer, Advanced Ebike Das Original en Pegasus bijvoorbeeld hebben allemaal modellen die voorzien zijn van riemaandrijving. Meer weten? Je vindt de lokale fietsenwinkel bij jou in de regio hier.